Venstre

Husk menighedsrådsvalget den 17. september. Stil op for dit lokaldemokrati og gør en forskel

Af Morten Dahlin, Lars Christian Lilleholt og Anni Matthiesen

12. september 2024 kl. 10:51

Den 17. september 2024 er der valg til menighedsrådene over hele Danmark, og det er en oplagt mulighed for at engagere sig i det lokale demokrati. Menighedsrådene er små, men betydningsfulde nærdemokratier, hvor du kan gøre en forskel i dit lokalsamfund, især i relation til folkekirken.

Vi vil gerne komme med en klar opfordring: Stil op og gør en forskel for Danmarks mest lokale demokratier.

Hvis du har tiden, lysten og engagementet til at stille op, kan du bidrage enormt positivt til det lokale kirkeliv og det lokale fællesskab, der er omkring det. Som medlem af et menighedsråd får du direkte indflydelse på, hvordan din lokale kirke skal anvendes og udvikles. Menighedsrådene spiller en central rolle i beslutninger om kirkebygninger, kirkegårde, personaleledelse, økonomi og det generelle kirkeliv.

Derudover har menighedsrådet mulighed for at prioritere og facilitere forskellige tilbud til sognets beboere, såsom babysalmesang, sociale aktiviteter, kor, koncerter, mandeklubber, sorggrupper og seniorarrangementer.

Som menighedsrådsmedlem bidrager du ikke kun til rammerne for kirken, men også til det lokale sociale liv. Du kan være med til at sikre, at både unge og ældre finder fællesskaber og aktiviteter i nærområdet.

Valget til menighedsrådene i 2024 markerer begyndelsen på en ny fireårig valgperiode. Valget vil foregå ved en valgforsamling, hvor kandidater opstilles og vælges. Det er en unik chance for at påvirke fremtiden for din lokale kirke og dit nærsamfund - så stil op, deltag, og gør en forskel.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste