Venstre

Venstre styrker ministerholdet

Af Troels Lund Poulsen, formand og Stephanie Lose, næstformand

29. august 2024 kl. 10:26

Det er en rigtig god dag for Venstre. For vi har i dag kunnet præsentere et styrket ministerhold, der vil arbejde stenhårdt på at gøre Danmark til et bedre, tryggere og stærkere samfund.

Ind på vores ministerhold træder Torsten Schack Pedersen, der fremover skal varetage det nyoprettede ministerium for Samfundssikkerhed og Beredskab.

Vi lever i en urolig verden. Der er krig i Europa, og vi ved, der er fjender, der vil os ondt. Det nødvendiggør et styrket beredskab herhjemme, og klimaforandringerne stiller ligeledes store krav til vores myndigheder. De seneste år har vi set store mængder regn, stigende grundvand, stormfloder og hårdere vintre, der udfordrer os som samfund. Det kalder på handling.

Derfor har vi i regeringen bestemt, at vi skal have en minister for samfundssikkerhed og beredskab, og vi har peget på Torsten Schack Pedersen. Vi har kendt Torsten i en menneskealder, og vi ved, han bliver god til jobbet. Torsten er myreflittig, og han har været en rigtig god politisk ordfører, og han har som tidligere kommitteret for Hjemmeværnet stor indsigt i vores beredskab.

Udover at forbedre vores generelle beredskaber og sikre danskerne mod uforudsete begivenheder, vil Torsten ligeledes få en stor opgave i at sikre, at vores myndigheder bliver endnu bedre til at koordinere opgaver, så vi gør det lettere og tryggere at være dansker.

Vi glæder os meget over, at vi nu kan byde velkommen til Torsten på ministerholdet.

Samtidig er vi glade for at kunne fortælle, at Marie Bjerre, der indtil i dag har været minister for digitalisering og ligestilling, bliver ny Europaminister.

Europapolitikken og det europæiske samarbejde har altid været uhyre vigtige områder for Venstre, og jeg er stolt af, at vi nu opretter en post som europaminister. Udover at forberede det vigtige danske EU-formandskab i 2025, vil Marie arbejde for at styrke det europæiske samarbejde, og hun vil også have et fokuseret blik på at styrke den europæiske konkurrencekraft, så Europa også i fremtiden er det geografiske omdrejningspunkt for vækst og velstand.

Sidst Danmark havde en europaminister, arbejdede Marie Bjerre i Europa-Parlamentet, så hun er i forvejen velbevandret i de europæiske systemer. Marie har været en fremragende digitaliserings- og ligestillingsminister, og det glæder os derfor, at hun har mod på at kaste sig over disse meget vigtige opgaver.

Derudover så medfører ministerrokaden også, at Morten Dahlin får mere ansvar. Morten er i dag minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde. Han vil fremover også skulle varetage turismen. Morten har netop fremlagt regeringens store landdistriktsudspil, der bl.a. indeholder en lang række turismetiltag, og fremover vil han også skulle holde et stort fokus på turismen.

Turismeerhvervet beskæftiger tusindvis af danskere, og det er helt centralt for Venstre, at erhvervet i fremtiden får bedre muligheder for at skabe arbejdspladser, vækst og velstand i alle dele af Danmark. Det er vi sikre på, at Morten vil kæmpe for, ligesom han vil holde et skarpt fokus på at fjerne rigid lovgivning, der kvæler en masse gode, lokale initiativer.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste